cum arata penisul

Anatomia Penisului

Care este anatomia penisului ?

Penisul este alcatuit din doua zone care in momentul umplerii cu sange se extind si exercita presiune asupra Corpora Cavernosa , astfel penisul creste in dimensiune ,producandu-se erectia. Corpul cavernos al penisului este cel care se umple cu sange in principal. Sangele ajunge si in corpul spongios al penisului care se umple si el cu sange, dar la un nivel mai scazut.

Capacitatea corpului cavernos este cel mai important factor care determina marirea penisului in erectie. Penisul se poate marii doar atat cat ii permite volumul corpului cavernos la dilatatie completa.

Majoritatea metodelor de marire a penisului in afara de chirurgie incearca sa mareasca capacitatea acestor corpuripensi pentru a permite unor cantitati mai mari de sange sa ajunga in penis in timpul erectiei.

Coroana penisului : o crestatura care delimiteaza capul penisului de trunchiul penisului.

Corpul cavernos: este alcatuit din doua zone de tesut pe ambele parti ale penisului care se umfla cu sange din arterele penisului cauzand erectia.

Corpul spongios: tesutul spongios care inconjoara uretra. Acest tesut se extinde pentru a proteja uretra in momentul umplerii cu sange, dar la un nivel inferior fata de corpul cavernos.

Glandele Cowper: secreta o cantitate mica de lichid preejaculator. Acest fluid neutralizeaza aciditatea din uretra.

Conductele ejeculatorii: calea catre glandele seminale prin care trece sperma in timpul ejacularii.
Epididim: este locul unde sperma produsa este depozitata inaintea momentului ejacularii sau a polutiilor nocturne.

Preput: pielita care acopera capul penisului la barbatii care nu au fost circumcisi.

Frenul preputului: o portiune subtire de piele (ata) care uneste trunchiul cu capul penisului.

Glandele: se afla situate in zona capului penisului. Glandele la barbatii care nu au circumcizie sunt de obicei acoperite de preput. Glandele sunt extrem de sensibile.

Capul: este cunoscut si sub denumirea de gland. Este partea umflata a penisului.
Perineul: zona cuprinsa intre scrot si anus.

Glanda prostatei : produce un fluid din care este alcatuita sperma. Aceasta glanda are si functia de a preveni amestecarea urinei cu sperma si modificarea PH-ului normal pe care trebuie sa il aiba sperma.

Muschiul Pubococcygeus: este cunoscut sub denumirea de muschiul Pc sau muschiul pelvic, necesar pentru a controla urinarea si ejacularea.

Scrotul: este un invelis in care se afla testiculele, glandele sexuale barbatesti. Principala functie a scrotului este de a mentine temperatura testiculelor la aproximativ 34 grade C , temperatura optima de producere a spermei.

Lichidul seminal: acest fluid este produs in timpul ejacularii si este alcatuit din 2-5 % sperma. Este alcatuit din plasma seminala, cu un continut concentrat de zinc si aminoacizi care protejeaza sperma in contact cu aciditatea vaginului.

Veziculele seminale : produc lichidul seminal, un lichid care activeaza si protejeaza sperma dupa momentul ejacularii.

Trunchiul penisului: partea principala a penisului, alcatuita din corpul cavernos, corpul spongios, uretra, artera cavernoasa si artera dorsala.

Secretiile : sunt substante branzoase, alcatuite din uleiuri secretate de glande, combinate cu celule si lichid, care se intalnesc mai frecvent la barbatii care nu sunt circumcisi.
Testiculele: sunt organele sexuale masculine care produc sperma si testosteron. In fiecare testicol se afla mai mult conducte, care produc sperma. Fiecare testicul produce aproximativ 150 de milioane spermatozoizi in fiecare zi.

Uretra: locul prin care trece urina si lichidul seminal catre capul penisului.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail